Nasza misja

Naszą misją jest rozwój społeczno – gospodarczy Euroregionu Karpackiego poprzez wspieranie procesów rozwojowych w zakresie współpracy terytorialnej. Euroregion Karpacki organizuje i koordynuje działania na rzecz rozwoju współpracy pomiędzy członkami w dziedzinie gospodarki, ekologii, kultury, nauki i edukacji.

Nabór na stanowisko asystenta finansowego

Stowarzyszenie Euroregion Karpacki Polska – Partner Wiodący w ramach projektu „Carpathia education” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu Współpracy Transgranicznej Interreg V-A Polska – Słowacja  2014 -2020 ogłasza nabór na stanowisko asystenta finansowego.

Wymagane kwalifikacje:

•  wykształcenie wyższe, co najmniej I stopnia: finanse, rachunkowość, ekonomia, administracja publiczna,
  • znajomość zagadnień z zakresu: finansów i obsługi projektów z funduszy UE, znajomość przepisów i wytycznych do instrumentów wsparcia dla perspektywy finansowej UE na lata 2014-20, znajomość ustaw w tym w szczególności:  ustawy o samorządzie gminnym i powiatowym, ustawy o stowarzyszeniach, ustawy prawo zamówień publicznych, ustawy o finansach publicznych,
  • minimum 1,5-roczne doświadczenie w rozliczaniu projektów dofinansowanych ze środków zewnętrznych (UE, norweskie, szwajcarskie itp.),
  •  doświadczenie zawodowe na podobnym stanowisku minimum 1,5 roku i/lub doświadczenie w pracy przy projektach finansowanych ze środków UE lub innych pomocowych
  • pełna zdolność do czynności prawnych i korzystanie z pełni praw publicznych.
  • nieskazanie prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia  publicznego  tub  umyślne   przestępstwo skarbowe.

Umiejętności dodatkowe:

• zaawansowana obsługa MS Office, uczciwość, zaangażowanie, dobra organizacja pracy, dyspozycyjność,
  • wysokie umiejętności analityczne, operatywność, samodzielność i inicjatywa, umiejętność pracy pod presją czasu, komunikatywność
  • prawo jazdy kat. B.

Główne obowiązki:

1. Prowadzenie projektu pod względem finansowym zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i zasadami Programu.
  2. Kontrola prawidłowości dokonywanych wydatków i terminowości zapłaty za faktury w ramach projektu.
  3. Zapewnienie pod względem finansowym prawidłowości umów zawieranych przez Stowarzyszenie Euroregion Karpacki Polska.
  4. Analiza wykorzystania środków będących w dyspozycji Stowarzyszenia Euroregion Karpacki Polska niezbędnych do prawidłowej realizacji projektu.
  5. Wstępna kontrola formalno-rachunkowa dokumentów dotyczących realizacji budżetu projektu oraz jego zmian.
  6. Przygotowywanie i przechowywanie dokumentacji finansowej związanej z realizacją projektu.
  7. Sporządzanie część finansowej raportów kwartalnych oraz końcowych z postępu realizacji projektu.
  8. Dokonywanie rozliczeń przekazanego współfinansowania na realizację projektu.
  9. Stały monitoring finansowy projektu w tym przygotowywanie niezbędnych analiz i zestawień finansowych.

Zgłoszenie kandydata/ki powinno zawierać:

Poświadczone przez kandydata za zgodność z oryginałem kopie dokumentów potwierdzających   wyksztalcenie   i   posiadane   kwalifikacje   oraz   ukończone   kursy i szkolenia.

Oświadczenie o niekaralności za umyślne przestępstwa  ścigane  z  oskarżenia publicznego  lub  umyślne przestępstwa  skarbowe.

Oświadczenie o pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystaniu z pełni praw publicznych.

Pisemne oświadczenie o treści: „Wyrażam zgodą na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb procesu naboru na stanowisko „asystent finansowy”, zgodnie z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku  o  ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2002 r. Nr 101, poz.926 z późn.zm.)[1]

Informacje dodatkowe:

1. Wymiar czasu pracy - 1 etat.
  2. Zatrudnienie na umowę o pracę od dnia 01.06.2017-30.09.2017

Wymagane dokumenty aplikacyjne należy składać do dnia 22.05.2017 roku na adres e-mailowy:  azanczak@karpacki.pl, lub pocztą tradycyjną na adres: Stowarzyszenie Euroregion Karpacki Polska Rynek 16, 35-064 Rzeszów. Aplikacje, które wpłyną do biura Stowarzyszenia po terminie nie będą rozpatrywane.

[1] Administratorem danych osobowych jest Stowarzyszenie Euroregion Karpacki Polska z siedzibą w Rzeszowie. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania, podanie danych osobowych jest dobrowolne.

lista aktualności

Stowarzyszenie Euroregion Karpacki Polska